dijous, 12 d’abril del 2018

NANDIBÚ - Pagès Editors




- Viatges perillosos, persones desaparegudes, cultures noves i veïns misteriosos...tot això i molt més, entre les propostes de Nandibú
 - Viatges a terres desconegudes, veïns estranys i cultures noves...tot això i molt més, entre les propostes de Nandibú
Entre les darreres novetats de Nandibú, la col·lecció infantil i juvenil de Pagès Editors (en català) i Editorial Milenio (en castellà), destaca 'Train Kids', de Dirk Reinhar dt, que explica el viatge de cinc joves des d'Amèrica Central cap als Estats Units a bord de 'la bèstia', el tren de mercaderies que utilitzen els immigrants per travessar Mèxic i que recorre 2.500 kilòmetres en unes condicions llastimoses. Es tracta d'un llibre basat en fets reals que reflecteix les penúries que pateixen actualment els milers de joves que cada any, fugint de la misèria, deixen casa seva a la recerca d'una vida millor. En paraules de l'Amnesty Journal “és un relat emocionant sobre refugiats, autèntic i colpidor" que el suplement cultural de El País, Babelia, va considerar com una de les millors lectures juvenils del 2016.
Així mateix, entre els títols de Nandibú que tracten el tema de la immigració, hi ha 'El mar i la serp', de Paula Bombara, filla d'un dels milers de desapareguts durant la dictadura militar argentina, que en el seu llibre afronta aquest drama. A 'La laguna de las niñas mudas', de Fina Casalderrey, per la seva banda, s'afronten les dificultats que pateixen els immigrants per a integrar-se a partir de la visió d'una nena nigeriana que acaba d'instal·lar-se a un poble gallec. Per últim, a 'En Roc i l'escala de les portes secretes', d'Eulàlia Canal, el protagonista descobreix que al seu edifici hi viu una nena refugiada que ha arribat en pastera.
Es tracta, en definitiva, de quatre llibres que formen part d'una acurada col·lecció que estimula a pensar, amb unes il·lustracions que enriqueixen els textos, i acompanyats d'unes guies didàctiques d’ajuda als docents.